Over Marieke

 “Ik geef al jaren met veel plezier vioolles volgens de Suzukimethode. Je kunt  daarmee al met een jaar of drie beginnen, dat is fantastisch. Kinderen gaan meeklappen zodra ze het allereerste liedje horen, en dat enthousiasme hoop ik er natuurlijk in te houden. Door jong te beginnen heb je de tijd om alles rustig op te bouwen en te laten groeien. Het is geweldig om zo mijn liefde voor de viool en vioolmuziek te kunnen overbrengen.

Voordat ik begon met mijn vioolstudie bij Jeannelotte Hertzberger, heb ik psychologie gestudeerd in Goningen. Na het conservatorium werkte ik als viooldocent en werden mijn drie kinderen geboren. Op zoek naar een goede viooldocent voor mijn oudste zoontje (toen 4 jaar) ontmoette ik Johannes Lievaart in Utrecht, bij wie je ook de Suzuki-docentenopleiding kon doen. Ik ging er eerst een tijdje observeren… De kinderen speelden mooi, er was een open sfeer en goed contact met de ouders. Ik besloot toen de opleiding tot Suzuki-viooldocent gaan volgen en rondde die in 2008 af.

Naast het lesgeven doe ik vrijwilligerwerk als vicevoorzitter van de European String Teachers Association (NL), waarvoor ik schrijf in het blad Arco. In 2017 organiseerde ik het ensemble ORKESTA. Daarnaast speel ik in ‘Rondom de kantates van Bach’ en maak ik graag 20e eeuwse kamermuziek.”